OUR WORK

HEALTHCARE:

PONTEFRACT HOSPITAL, WEST- YORKSHIRE


Pontefract Hospital, designed by Avanti Architects and built by Balfour Beatty is a model for a new type of community hospital that delivers a range of non-acute services for its local population. A two storey square courtyard building adjacent to the main entrance provides outpatient accommodation, while the taller L-shaped building provides the more heavily serviced and increasingly private zones. The two buildings are linked by a three storey atrium which provides public circulation and all public functions. The site’s topography allows entry to the building on separate levels, thus maximising functional separation of public, vehicular, servicing and clinical flows.

We were in charge of the temporary works and geotechnical advise. The key challenge here was a large sloping embankment to the North of the site, which had to be battered back to enable the construction to proceed, whilst maintaining structural stability to the existing buildings located at the top of the embankment. This also involved ground water management and monitoring throughout the contract.

Quote

Perum fugiani hitaect inullaborro cores rempe dolorrum quatem. Tatem fuga. Udae. Us nis paribus sinvendigent moluptate nosse nimus moluptat il es ma pero.

Name of client

Short description

Short description

OTHER PROJECTS